Най-вкусните и сочни ребра са по тази рецепта - не забравяйте бирата, стават крехки и уникално вкусни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-вкусните и сочни ребра са по тази рецепта - не забравяйте бирата, стават крехки и уникално вкусни:
Най-вкусните и сочни ребра са по тази рецепта - не забравяйте бирата, стават крехки и уникално...
67824
Най-вкусните и сочни ребра са по тази рецепта - не забравяйте бирата, стават крехки и уникално вкусни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ребрата са едно от най-вкусните ястия, в това няма спор! Всички ги обичат, но малцина знаят как да си ги приготвят, за да станат хем сочни, хем перфектно изпечени. Предлагаме ви да опитате тази рецепта за  сочни ребърца в бира , а после да споделите дали са ви харесали.

Ребра на тиган с бира и лучен сос

Продукти:

свински ребра - 800 г

сол - 10 g

черен пипер - 5 г

мащерка - 15 г

масло - 20 г

лук - 400 г

бира - 1 кутия (500 мл)

пушен червен пипер

подправки и провансалски билки - по 10 г

Приготвяне:

свински гърди

Ребрата се нарязват на парчета и се запържват в загрят тиган с много малко мазнина, докато се появи лека златиста коричка. Посоляват се, поръсват се с черен пипер, добавя се стрък мащерка. След това извадете ребрата.

В същия тиган поставете лука, нарязан на тънки полукръгчета. Добавете пушен червен пипер, сол и провансалски билки (или подправки на вкус). Разбъркайте, добавете малко бира и отгоре наредете ребърцата. 

ребра на тиган с лук и бира

След това добавете още бира, покрийте тигана и оставете да къкри, докато месото омекне, около 35 минути. 

Сервирайте с картофено пюре. 

свински ребра на тиган

Много е вкусн!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft