Най-вкусните картофени розички, които се топят в устата!
19 Февруари 2016
46117
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
За около 4-6 порции
- 3 супени лъжици (45гр) масло, разтопено
- 2 супени лъжици (25 грама) пармезан, или кашкавал
- 1 чаена лъжичка (3 g) чесън на прах
- 1 чаена лъжичка мащерка
- сол и прясно смлян черен пипер
- 8-10 картофа (1.4 кг) нарязани на тънки филийки (около 1.6 мм)
1. Загрейте фурната до190 ° С. Намаслете формата за мъфини. Нарежете картофите на тънки филийки, за предпочитане с помощта на ренде.
2.
Поставете филийките картофи в голяма купа. Добавете разтопеното масло, сирене пармезан, мащерка, чесън, сол и черен пипер.
3. Разбъркайте всичко и наредете картофите във формичката. Поръсете малко прясно смлян черен пипер.
4. Пече се, докато краищата и върховете станат златисто кафяви, около 55 минути до 1 час.
5. Извадете от фурната, нека починат в продължение на 5 минути, след което се изваждат и гарнират с пармезан и мащерка.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари