Най-вкусните картофени розички, които се топят в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-вкусните картофени розички, които се топят в устата!
Най-вкусните картофени розички, които се топят в устата!
46117
Най-вкусните картофени розички, които се топят в устата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За около 4-6 порции 

  • 3 супени лъжици (45гр) масло, разтопено
  • 2 супени лъжици (25 грама) пармезан, или кашкавал 
  • 1 чаена лъжичка (3 g) чесън на прах 
  • 1 чаена лъжичка мащерка
  • сол и прясно смлян черен пипер 
  • 8-10 картофа (1.4 кг) нарязани на тънки филийки (около 1.6 мм)

1. Загрейте фурната до190 ° С. Намаслете формата за мъфини. Нарежете картофите на тънки филийки, за предпочитане с помощта на ренде.

2.

Поставете филийките картофи в голяма купа. Добавете разтопеното масло, сирене пармезан, мащерка, чесън, сол и черен пипер. 

3. Разбъркайте всичко и наредете картофите във формичката. Поръсете малко прясно смлян черен пипер.

4. Пече се, докато краищата и върховете станат златисто кафяви, около 55 минути до 1 час.

5. Извадете от фурната, нека починат в продължение на 5 минути, след което се изваждат и гарнират с пармезан и мащерка.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft