Най-вкусните палачинки от тиквички спретнах вчера и бързам да ги споделя!
20 Септември 2018
10392
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти: половината на една тиквичка със средна големина, чаена чаша прясно мляко, 2 ч. чаши брашно, 3 яйца, 1 ч.
лъжица сол, 1 с. л. захар, 3 с. л. олио, 1 глава лук.
Приготвяне: Белим тиквичката и се настъргва на ренде. Добавям ситнонарязан лук, 1 ч. л. сол и 1 с. л. захар.
В отделна купа разбиваме яйцата докато побелеят, след което оставяме настърганите тиквички да се изцедят и отстарняваме сока. Добавяме към тях прясното мляко и яйцата. Всичко се разбърква добре. Прибавяме пресятото брашно. За да сте сигурни, че палачинките няма да залепват, прибавете олио.
Получава се рядко тесто, от което в широк тиган се изпържват тънки палачинки. Сервират се горещи, полети със сметана или кисело мляко.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари