Когато средствата ни притискат, а ни се хапва нещо по-така, изобретателността идва на помощ. Точно такъв е случаят с тези палачинки Сиромашка радост .
Сиромашки палачинки
Продукти:
4-5 филии сух бял хляб (може и питка)
3 средно големи яйца
1/2 ч.ч.прясно мляко
1/2 ч.ч.захар
1 пак.ванилова захар
1/2 пак.масло
Приготвяне:
Първо трябва да приготвите трохи от хляба - за целта ги смелете в блендер или ги счукайте в хаванче.
С тел разбийте яйцата и захарта, добавете ваниловата захар и млякото.
Изсипете тази течна смес при хлебните трохи, разбъркайте всичко до еднородна смес и оставете "тестото" да почива за 30 мин. на стайна температура.
Намажете тиган с тефлоново покритие с бучка масло и сложете на котлона (не трябва да е на най-висока степен, за да не прегори маслото).
С лъжица или малък черпак гребнете от сместа и изсипете на дъното на тигана. Разнесете сместа в кръг, така че да се получи малка палачинка.
Изпържете от двете страни до зачервяване, като намажете отново обърнатата палачинка с масло, след което извадете върху домакинска хартия. Покрийте палачинките с чиста кърпа, за да останат мекички.
Поднесете ги с любимата си плънка.