Най-вкусните пирожки - стъпка по стъпка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Най-вкусните пирожки - стъпка по стъпка
Най-вкусните пирожки - стъпка по стъпка
admin
Добавена от: admin
106193
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 мл олио

За пълнежа:

200 мл сметана

200 гр шунка

За тестото:

500 гр. брашно

200 мл прясно мляко

1 супена лъжица сол

7 гр суха мая

2 жълтъка

300 гр. картофи

3 супени лъжици олио

Обелете картофите и ги сложете да се варят. Щом са готови, отцедете водата и ги пасирайте.

В брашното добавете 1 ч.л. сол и сухата мая и разбъркайте добре.

Отделете жълтъците от белтъците, след което добавете жълтъците в купата с брашното.

Добавете олиото, пасираните картофи и млякото.

Омесете от продуктите тесто, оформете го на топка, покрийте с чиста кърпа и оставете да втасва на топло място около 45 минути.

Приготвяне на плънката:

Нарежете шунката на малки кубчета, добавете в купа, в която предварително сте разбили сметаната, и разбъркайте добре.

Оформяне на пирожките:

Сложете малко брашно върху работния плот и премесете тестото.

Разточете кора с дебелина около 8 мм и изрежете правоъгълници с размери 12 × 8 сантиметра.

Сложете по малко от плънката върху всеки правоъгълник и навийте на руло.

Залепете добре краищата на тестото, за да не се разпаднат при пърженето.

Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете пирожките за 10 минути, докато получат красив златист цвят. От време на време ги разбърквайте с шпатула и обръщайте, за да се изпържат равномерно от всички страни.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft