Най-вкусният кекс с орехи и ванилов пудинг: Мек е като душичка и ухае неустоимо ! Мери се само с чаша:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-вкусният кекс с орехи и ванилов пудинг: Мек е като душичка и ухае неустоимо ! Мери се само с чаша:
Най-вкусният кекс с орехи и ванилов пудинг: Мек е като душичка и ухае неустоимо ! Мери се само с...
28959
Най-вкусният кекс с орехи и ванилов пудинг: Мек е като душичка и ухае неустоимо ! Мери се само с чаша:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е най-мекият и ароматен кекс , със смлени орехи и ванилов пудинг. Ще се насладите на всяка хапка от това пухкаво изкушение по рецепта на Ивана. "Когато го приготвя всички са възхитени от вкуса, дори приятелите ми от чужбина", пише ни авторката на рецептата. Ето какво ви трябва за Най-вкусния кекс с орехи и ванилов пудинг :

Най-вкусният кекс с орехи и ванилов пудинг

Продукти: 

(Съставките се измерват с чаша от 200 мл):

  • 4 яйца
  • 1 чаша захар
  • 1 ванилова захар
  • 1 чаша олио
  • ½ чаша кисело мляко
  • ½ чаша прясно мляко
  • 2 чаши брашно
  • 1 ванилов пудинг 40 г (не трябва да се вари)
  • 1 бакпулвер (10 г )
  • 1 чаша смлени или нарязани орехи

И ОЩЕ:

За намазване и поръсване на формата за кекс:

  • 30 г маргарин/масло или 2 с.
л. олио
  • малко брашно
  • Формата се намазнява добре отдолу и отстрани, а ако е оребрена, се внимава и за всеки ъгъл. След това се поръсва с брашно, обръща се хубаво във всички посоки, за да поеме брашното, а излишното се изтръсква.

    Приготвяне: 

    Още в началото включете фурната да загрява на 180 градуса, защото сладкиша се приготвя много бързо. В по-дълбока купа счупете яйцата и ги разбийте на пяна (не е нужно да отделяте белтъците отделно).

    Разбийте с миксер за 5-6 минути, след това започнете постепенно да добавяте захарта и ваниловата захар, след което продължете да разбивате още няколко минути, докато се разтопи напълно и сместа стане гъста и кремообразна.

    разбити яйца за кекс

    пухкава смес

    След това добавете една чаша олио, половин чаша кисело мляко и половин чаша прясно мляко. Разбъркайте с лъжица или шпатула до гладкост. След това добавете сухите съставки: брашно, пудинг и бакпулвер.

    пухкави яйца

    брашно в тестото

    Разбъркайте бавно с лъжица, докато получите равномерна хомогенна смес. Към тази смес добавете една чаша ситно смлени орехи (можете да смесите различни ядки по ваш вкус).

    Разбъркайте още малко, след което изсипете получената смес в предварително приготвената форма и печете около 40-60 минути на 180 градуса. Изпеченият кекс се оставя малко да се охлади, след което се изважда от формата и се поръсва с пудра захар.

    тесто във формата

    кекс печене

    Също така по желание можете да го залеете с шоколадова глазура или плодова глазура, или роял/белтъчна глазура (разбит бял сняг с пудра захар до желаната плътност).

    орехов кекс

    орехов кекс разрез

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft