400 мл мляко, 1 яйце и плодове на вкус - у дома настава празник, когато го приготвям! Чудно пухкав и кремообразен плодов пай:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
400 мл мляко, 1 яйце и плодове на вкус - у дома настава празник, когато го приготвям! Чудно пухкав и кремообразен плодов пай:
400 мл мляко, 1 яйце и плодове на вкус - у дома настава празник, когато го приготвям! Чудно...
33343
400 мл мляко, 1 яйце и плодове на вкус - у дома настава празник, когато го приготвям! Чудно пухкав и кремообразен плодов пай:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това наистина е най-вкусният плодов сладкиш ! Правя го през цялата година - бърз и лесен, става за половин час! Рецептата е простичка, а сладкишът се приготвя от продукти, които винаги имаме в кухнята. От плодове можете да използвате каквото имате, дори замразени (изцедени), както и да добавите шоколад, орехи или други ядки... Ето какво ви трябва за ароматния и пухкав Плодов пирог :

Най-вкусният плодов пирог

Продукти за крема:

  • 400 мл прясно мляко
  • 1 яйце, 5 супени лъжици захар (или на вкус)
  • 1 супена лъжица олио
  • 5 супени лъжици нишесте
  • 100 гр.
бял шоколад
  • 2 супени лъжици масло/маргарин
  • Продукти за блата:

    • 1 чаша (200 мл) захар
    • 4 яйца
    • 200 мл топло прясно мляко
    • 180 мл олио
    • 1,5 пакетчета бакпулвер
    • 2 супени лъжици нишесте
    • 2,5 чаши брашно

    И още:

    • 1-2 шепи череши
    • 1-2 шепи ситно натрошен шоколад (на капки)

    Пече се 30-35 минути на 170 градуса. По желание се поръсва с пудра захар

    пухкав плодов пирог

    Приготвяне: 

    Първо пригответе крема, за да има време да изстине. Изсипете млякото в тенджера, добавете едно яйце и захарта, разбийте на ръка, след това добавете нишестето и разбъркайте добре, за да няма бучки.

    Слага се на огъня и се готви на умерена температура при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти като пудинг. Докато е още топъл, добавете шоколада и маслото и разбъркайте, за да се разтопят и да се включат в сместа.

    Изсипете крема в друга купа и го покрийте със стреч фолио, за да не хване коричка докато изстива. След това пригответе пандишпановото тесто. Трябва да има малко по-плътна консистенция от палачинките.

    Първо разбийте яйцата със захарта, докато се разтопи и се получи гъста, светла кремообразна смес. Добавете топлото мляко и олиото и разбийте за кратко. След това добавете сухите съставки: нишесте, брашно и бакпулвер.

    Размесете и когато получите гладко тесто без бучки, го изсипете равномерно в средно голяма форма, застлана с хартия за печене. Отгоре поръсете с плодове и шоколад (или нещо по ваш избор).

    крем за сладкиши

    сладкарски крем

    тесто за крем пита

    плодов пирог с крем

    Охладеният крем се изсипва в готварски шприц и се шприцова отгоре върху тестото (може и с лъжица да се загребва от крема и да се намазва върху тестото). Така приготвеният сладкиш се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за 30-35 минути.

    изпечен плодов сладкиш

    Когато се изпече, оставете да изстине, след което махнете ринга, поръсете с пудра захар по желание и сервирайте. 

    сладкиш с плодове

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft