Универсален КОПРИНЕН КРЕМ - само тази рецепта ползвам: и за торти, и за еклери, а децата го обожават само така!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Универсален КОПРИНЕН КРЕМ - само тази рецепта ползвам: и за торти, и за еклери, а децата го обожават само така!
Универсален КОПРИНЕН КРЕМ - само тази рецепта ползвам: и за торти, и за еклери, а децата го...
18936
Универсален КОПРИНЕН КРЕМ - само тази рецепта ползвам: и за торти, и за еклери, а децата го обожават само така!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Можете да използвате този универсален крем като украса на торти и сладкиши, вместо бита сметана, но е много вкусен и като пълнеж на десертите. Към крема могат да се добавят различни добавки и да се използва като крем за пълнеж. Всеки десерт изглежда красиво с този крем, който е готов за по-малко от 20 минути, а ако приготвяте торта без печене, то това е перфектният избор за вас.

Кремът се приготвя много бързо и лесно, а на вкус е много въздушен и кремообразен, каквито правят в известните сладкарници. Ако сте любители на ваниловия крем , това ще е идеалната рецепта за вас. Често го приготвям, а понякога децата го ядат с лъжица като пудинг. Ето какво ви трябва:

крем за торта

Най-вкусният универсален крем

Продукти: 

  • 4 жълтъка (80 г)
  • 120 г захар
  • 25 г брашно (3 супени лъжици)
  • 25 г царевично нишесте (3 супени лъжици)
  • 1 пръчка ванилия (или кора от 1 лимон)
  • 500 мл прясно мляко
  • 250 мл сладкарска сметана

И още (по желание):

  • 50 г нишесте
  • 200 мл сладкарска сметана
  • 120 г маскарпоне

Приготвяне: 

Жълтъците, прясното мляко и сметаната се оставят на стайна температура, за да се съединят по-лесно и кремът да стане много кремообразен и въздушен. Отделете белтъците от жълтъците (за тази рецепта ви трябват само жълтъците).

разбит крем

Разбийте ги на крем с тел/бъркалка, след което постепенно започнете да добавяте захарта (половин чаша). Комбинирайте енергично съставките, докато захарта започне да се топи в жълтъците. Колкото по-топли са жълтъците, толкова по-бързо ще се разтвори захарта в тях. Добавете 3 супени лъжици обикновено брашно и 3 супени лъжици царевично нишесте.

Като добавяте постепенно сухите съставки, разбърквайте непрекъснато, докато получите гъста смес, която трудно пада от лъжицата. Към сместа се добавя малко хладко прясно мляко за разреждане и по-лесно разбъркване, около 50 мл или малко повече, след което отново се разбърква. Трябва да се получи малко по-гъста смес от тази за палачинки.

Останалото мляко (от общо половин литър) се налива в тенджера и се смесва с пръчка ванилия или се настъргва малко лимонова кора за аромат. Млякото се оставя да заври на ниска температура и когато се появи първото мехурче, се изсипва основната смес от жълтъците. Всичко се разбърква на огън при непрекъснато бъркане, около 2 минути, докато кремът се сгъсти добре.

домашен ванилов крем

Кремът изглежда като пудинг, може би малко по-плътен. Оставете да изстине под стреч фолио, а през това време разбийте 250 мл сметана на твърд сняг. Когато двата крема достигнат еднаква температура, тоест когато жълтия крем изстине, се обединяват, като постепенно се слага от сметаната в жълтия крем с шпатула и се смесват внимателно, чрез обръщане, а не с класическо разбъркване.

разбита сметана

сладкарски крем в чаша

За по-плътен крем (като за понички) добавете към основната смес още 50 г нишесте. Ако искате кремът да е малко по-кремообразен и със специфичен вкус, можете да разбиете 200 мл сладка сметана и 120 г маскарпоне на твърд сняг, след което смесете с основния крем. 

пухкав крем

крем за украса

Да ви е сладко!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft