Независимо дали избягвате захарта и брашното, защото искате да отслабнете или имате нужда от допълнителна доза протеин, този шоколадов пудинг е идеалният избор за вас.
Не съдържа брашно и захар, а е с наситен шоколадов вкус и невероятно зареждащ с енергия! Рецептата е без варене и термична обработка, спада към типа вегански рецепти. Получавате истинска наслада от натуралните съставки в продуктите, които са известни с високата си хранителна стойност.
Шоколадов пудинг без брашно и захар
Необходими съставки:
½ авокадо
1 супена лъжица лешници
1 супена лъжица семена от чиа
½ чаена лъжичка сусамово семе
1 чаена лъжичка тиквени семки
½ чаена лъжичка канела
½ супена лъжица кокосово масло
3 супени лъжици какао
1 узрял банан
2 супени лъжици мед или сироп от агаве
черен шоколад за украса
Начин на приготвяне:
1. Поставете семената от чиа в чаша топла вода и обелете авокадото.
2. Накълцайте и смесете в блендер лешниците, тиквените семки и сусама.
3. Добавете банан, авокадо, мекото кокосово масло, семената от чиа с водата, в която са киснати, и канелата. Разбъркайте за няколко минути, за да се получи кремообразен пудинг. Добавете още малко вода, за да получите желаната консистенция.
4. Декорирайте с черен шоколад и горски плодове.
Да ви е сладко!
Съвет: Можете да замените лешниците с бадеми или орехи и да изберете ядките и семената по ваш избор. Вместо авокадо можете да използвате двойно количество кокосово масло.