Когато ни се дояде сладкиш, нарязвам 2 ябълки в тигана, чуквам 1 яйце и готово! Даже не включвам фурната:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Когато ни се дояде сладкиш, нарязвам 2 ябълки в тигана, чуквам 1 яйце и готово! Даже не включвам фурната:
Когато ни се дояде сладкиш, нарязвам 2 ябълки в тигана, чуквам 1 яйце и готово! Даже не включвам...
93688
Когато ни се дояде сладкиш, нарязвам 2 ябълки в тигана, чуквам 1 яйце и готово! Даже не включвам фурната:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е сигурно най-лесният ябълков сладкиш в света! За него ви трябват всичко на всичко 2 ябълки и 1 яйце. Приготвя се много просто и бързо и може да се сервира за закуска, следобедна закуска, но може да се сервира и на гости. Най-хубавото е, че се прави в обикновен тиган на котлона, а не в тавичка във фурната.

Ако вече сме ви заинтригували, запишете си рецептата за невероятния Ябълков сладкиш в тиган :

Ябълков сладкиш в тиган

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • 2 ябълки
  • 150 мл прясно мляко
  • 60 г захар
  • 60 мл олио
  • 1 щипка сол
  • 1 ванилова захар (7 г)
  • 1 бакпулвер (8 г)
  • 150 г брашно
  • 1 супена лъжица оцет

Начин на приготвяне:

Тиган с незалепващо покритие се намазва добре с масло и се поръсва отгоре със супена лъжица захар. 

тиган с масло

тиган със захар

Измийте добре ябълките и ги подсушете, след което ги нарежете на колелца, без да ги белите. Отстранете семките и вътрешната твърда част (за това може да се използва и обикновена пластмасова капачка).

ябълкови резени

Подредете кръгчетата ябълки в тигана. В отделна купа сложете едно яйце с щипка сол и пакетче ванилова захар, след което добавете 3 пълни лъжици захар. Разбийте с бъркалка, докато съставките се смесят добре. Докато разбивате, на тънка струйка добавете 60 мл олио.

Към сместа се добавят 150 мл мляко и накрая постепенно се смесват 150 г брашно с 1 бакпулвер. Накрая се разбърква с лъжица оцет. С получената смес се заливат равномерно ябълките, след което се захлупват с капак и тиганът се поставя на котлона на ниска температура.

тесто за кекс

ябълки в тесто

След 20 минути обърнете сладкиша върху чиния и го върнете в тавата да се допече и от другата страна за още 5 минути.

обръщане сладкиш

сладкиш във форма

сладкиш в тиган

Ябълковият сладкиш е готов и можете да го сервирате. 

сладкиш в тиган

парче сладкиш

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft