Едно от традиционните ястия на всяка българска трапеза е печено пиле с картофи . Ние обаче ще ви научим на нова рецепта на любимата гозба, с която всичко е хем по-лесно, хем по-вкусно от оригинала! Готови ли сте? Ето как да си приготвите най-вкусното и лесно пиле с картофи :
Вкусно и лесно пиле с картофи в плик
Продукти:
Пиле (най-добре месо от бут) - 1 кг
Картофи - 6-7 броя
Растително масло - 4-5 супени лъжици
Черен и червен пипер на вкус
Сол на вкус
Чесън - 3-4 скилидки
Приготвяне:
Смесват се олио, черен пипер, сол и смлян чесън.
С тази смес натрийте месото от пилешки гърди или бут.
Нарежете обелените картофи на филийки, но без да прерязвате докрая -така че да се получи нещо като акордеон.
Разпределете добре чесновата смес между и върху картофените резени.
Поставете всичко в плик за печене.
Пече се на 180°C около час.
Добър апетит!