Най-вкусното руло в света! Ако знаехте колко лесно се прави, вече щяхте да сте извадили продуктите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-вкусното руло в света! Ако знаехте колко лесно се прави, вече щяхте да сте извадили продуктите:
Най-вкусното руло в света! Ако знаехте колко лесно се прави, вече щяхте да сте извадили продуктите:
5221
Най-вкусното руло в света! Ако знаехте колко лесно се прави, вече щяхте да сте извадили продуктите:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това наистина е една изключително лесна рецепта за руло с плънка , което същевременно е толкова вкусно, че си е спечелило прозвището " Най-вкусното руло в света "! Може да намажете блата за рулото със сладко, сметана или шоколад. И трите начина са изключително апетитни - направо опитайте и трите! Ето необходимите продукти:

Най-вкусното руло в света

Продукти:

250 г масло или маргарин

250 г кристална захар

250 г брашно

5 яйца

За плънката:

200 г шоколад (за предпочитане тъмен)

10 супени лъжици прясно мляко

1 супена лъжица олио

Приготвяне:

Брашното, мекото масло (маргарин), жълтъците и захарта се разбиват на гладка и хомогенна смес.

Белтъците се разбиват с щипка сол на твърд сняг, след което постепенно се добавят към жълтъчната смес и се разбъркват внимателно с лъжица.

Изрежете 5 парчета хартия за печене за пет кори: с размер на тавата (37х33 см).

От получената смес се слагат около 5 супени лъжици върху хартията и се разпределят равномерно с дебелината на палачинка (работете бързо, за да не се огъне кората, защото може да се напука при печене на тези места. Използвайте широка шпатула за бързо разпределяне на сместа).

След това тестото с хартията се прехвърля в тавата и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 3-5 минути.

Кората не трябва да променя цвета си, трябва да остане светла (по време на печене, след около 3 минути, проверете дали тестото лепне по пръстите ви - ако не, значи кората е готова.

Ако потъмнеят краищата, ги изрежете, защото ще се ронят).

Оставете изпечените кори настрана, докато приготвите плънката: Разтопете шоколада на водна баня с млякото и олиото. Могат да се използват и различни конфитюри, мармалади или ганаш крем с бял шоколад и плодове.

Всяка кора се намазва тънко с плънката и внимателно се навива на руло. Рулото се прехвърля върху следващата намазана кора, като навиването на рулото продължава заедно. Процедурата продължава до изчерпване на всички кори.

Готовото руло се увива изцяло във фолио и се оставя в хладилника за една нощ.

най-вкусното руло

Може да украсите рулото по желание или просто да го поръсите с малко какао, да намажете с шоколад или пр.

Така приготвеното руло е стегнато и лесно се реже на много тънки парчета.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft