Днес ви предлагаме да приготвите крехко свинско в буркан в собствен сок с подправки . Това е много вкусна рецепта и най-важното - супер проста. Готовото месо може да се съхранява без хладилник цял месец! Ето необходимите продукти за задушеното свинско в буркан :
Свинско в буркан в собствен сок
Съставки:
свинско месо (плешка, врат, филе)
сол - 20 гр. за всеки кг месо
подправки на вкус (черен и червен пипер, сушен чесън)
Дафинов лист
чесън
Приготвяне:
Нарежете месото на едри парчета, които се побират в еднолитрови буркани.
Смесете всички сухи съставки (сол, пипер, чесън), оваляйте месото в сместа.
Прехвърлете месото в буркани. Във всеки буркан добавете 7-10 зърна черен пипер, един дафинов лист и скилидка чесън.
Затворете с капаци.
Прехвърлете бурканите в тенджера, постлана с кухненска кърпа. Налейте студена вода до гърлото на бурканите, сложете съда на огъня.
След като заври, намалете огъня и варете 3 часа. След това извадете бурканите от водата, покрийте с кърпа и оставете за една нощ.
Месният сок ще се желира и втвърди. Месото може да се съхранява в буркани на сухо и тъмно място до един месец. Много е нежно, сочно, ароматно - опитайте и определено ще ви хареса!