Най-вредните храни не са винаги тези, които изглеждат най-очевидни. Когато пазарувате в магазина, трябва да знаете кои всъщност са вредните храни и трябва да избягвате.
Маргаринът
Както маргаринът, така и маслото имат достатъчно мазнина, за да не са препоръчителен избор. Проблем в маргарина е нивото на транс мазнини, които се получават, когато водород се добави към растителната мазнина. Транс мазнината прави тромбицитите в кръвта ни по-големи и намалява нивото на добрия холестерол , докато увеличава нивото на лошия.
Пържени картофи
Това супер вкусно ястие, което много хора добавят към бургера си, може да причини много здравословни проблеми. Картофите са чудесен източник на Витамин Б . Когато се пържат обаче, те стават с високо съдържание на натрий , което е опасно за здравето. Често олиото, в което се пържат картофите е много наситено с мазнини и това повишава нивото на холестерола. Една порция има до 450 калории. Ако сте им много големи почитатели, по-добре опечете картофите, отколкото да ги пържите.
Нудълс със сосове
Те са неизменна част от менюто на много студенти. Производсвеният им процес включва пържене и това прибавя ненужна мазнина, а съдържанието им на сол достига до 2400 мгр. А сосовете, с които са овкусени, съдържат мононатриев глутамат , който причинява затлъстяване и рак. Нудълсите трябва да се избягват или поне тези, овкусени предварително със сос.