Най-върховната картофена вкусотия в тавичка: ред картофки, хрупкав бекон и сочно сосче със сирене и кашкавал - изчезва за минути!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-върховната картофена вкусотия в тавичка: ред картофки, хрупкав бекон и сочно сосче със сирене и кашкавал - изчезва за минути!
Най-върховната картофена вкусотия в тавичка: ред картофки, хрупкав бекон и сочно сосче със сирене...
50110
Източник: gotvach.bg
Най-върховната картофена вкусотия в тавичка: ред картофки, хрупкав бекон и сочно сосче със сирене и кашкавал - изчезва за минути!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печени картофки - кой не ги обича? Но в тези направо ще се влюбите! Не просто картофки, а истинска чудесия от нежен сметаново-кашкавален сос, сочни картофи и хрупкав бекон. Звучи вкусно, нали? Нека да започваме тогава! Ето рецептата за тази картофена вкусотия с бекон и кашкавален сос :

Картофена вкусотия с бекон и кашкавален сос

Продукти:

800 гр.картофи

4 ленти бекон (може да замените с шунка, колбас по избор)

3 триъгълничета топено сирене

2 с.л.олио

200 мл готварска сметана

150 мл прясно мляко (или до нужната гъстота)

сол на вкус

черен пипер на вкус

риган на вкус

магданоз на вкус

80 гр.кашкавал

Приготвяне:

Сварете картофите до готовност, обелете ги и ги нарежете първо на две половинки, а след това всяка на полумесеци.

Овкусете ги със сол, черен пипер и риган. Разбъркайте и ги изсипете в правоъгълна тавичка.

В тиган загрейте 2 с.л. олио, запържете вътре леко кубчета бекон и прибавете парчетата топено сирене. Разбъркайте с дървена шпатулка за кратко, леко да се разтопи сиренето, след което налейте готварската сметана и прясното мляко. Добавяйте млякото на два пъти, като разбърквате, за да следите за гъстотата на соса. Ако е много гъст, добавете още малко прясно мляко и овкусете със сол и черен пипер.

С тази смес залейте картофките, а отгоре поръсете с настърган кашкавал. Печете на 180 градуса за 20 минути, за да се разтопи кашкавалът. Извадете запеканката леко да се охлади, нарежете на квадрати и сервирайте.

Добър апетит! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft