Тиквичките са много здравословен зеленчук и могат да се консумират по различни начини. Единственият им недостатък е, че могат да поемат много олио при пържене, а всички знаем, че пържените тиквички са най-вкусни.
За щастие имаме рецепта, с която приготвяме още по- вкусни пържени тиквички , които при това са здравословни, защото се пекат във фурната. Ще използвате много малко олио за тях, за да получите хубава, хрупкава тънка коричка. Покрити са и със сусам, който им придава страхотен аромат!
Просто трябва да опитате тази рецепта. Бързи, здравословни и вкусни пържени тиквички на фурна , за които са ви необходими само 4 супени лъжици олио. Няма нужда да стоите дълго пред котлона и да ги пържите в дълбок пласт олио. Ето какво ви трябва:
Пържени тиквички на фурна
Продукти:
2 тиквички
малко сол
2 супени лъжици брашно
1 супена лъжица царевично брашно
1 супена лъжица галета
1 супена лъжица сол
1 чаена лъжичка червен пипер или подправки на вкус
черен пипер на вкус
2 яйца
сусам за поръсване
4 супени лъжици олио
Приготвяне:
Измийте добре тиквичките, след което ги нарежете на колелца заедно с кората. Посолете и ги оставете за малко. В отделна купа сложете две супени лъжици брашно, една супена лъжица царевично брашно, една супена лъжица галета, една чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка червен пипер на прах и разбъркайте добре, за да се изравнят съставките.
В друга купа разбийте две яйца с вилица. Започнете да панирате тиквичките. Потопете всяко колелце първо в разбитите яйца, а след това в сместа от брашно и галета. Завършете с още едно потапяне в яйцата.
Готовите тиквички наредете в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре поръсете сусам и 4 супени лъжици олио. Сложете в предварително загрята фурна на 220 градуса до хубаво зачервяване.
Да ви е сладко!