Най-добрият млечен сладкиш с шоколадови трохи . При това се прави буквално за нула време и не цапате нито един излишен съд, освен тавата.
Снимка: YouTube
Млечна торта с шоколадови трохи
Продукти:
- 250 мл сладкарска сметана
- 300 г кондензирано мляко
- 240 мл прясно мляко
- 240 мл мляко на прах
- 12 г желатин (разтворен в 60 мл вода)
- настърган шоколад
Приготвяне:
Изсипете сладката сметана, кондензираното мляко, обикновеното мляко и млякото на прах в блендер. Разбъркайте добре за около 1 минута, след което добавете желатина, предварително смесен с вода и разтворен.
Снимка: YouTube
Блендирайте поне още 2 минути, след което добавете настъргания шоколад и разбъркайте.
Снимка: YouTube
Кремът се изсипва в огнеупорна форма и се слага в хладилника (може и във фризер, ако искате да има вкус на истински сладолед), докато стегне.
Снимка: YouTube
След като стегне добре, тортата се изважда от хладилника и се поднася, докато е още студена:
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!