Наближава времето на най-очакваните празници от годината, в което всички сме обединени около традициите, домашния уют, спомените и споделените мигове.
Вярваме, че във всяко българско семейство традициите с постните ястия и содената питка са живи. Ето защо ви предлагаме тази доста сполучлива рецепта за содена питка
Продукти
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол
1 с.л. оцет
5 с.л. олио
РЕЦЕПТА:
Брашното се пресява и се прави кладенче.
Оставя се да почива 10 минути. В намазана с олио тавичка с ръце се оформя питка. Тя се намазва с олио и се пече 30-35 минути на 180 С.
Ако искате да направите украса върху питката, отделете малко тесто, преди да я оформите. След това украсете по желание, намажете с олио и изпечете.
Когато се извади от фурната, питката се напръсква с вода и се завива с кърпа, за да омекне.