В тенджера сложете водата и захарта, и загрейте съдържанието на слаб огън, докато захарта се разтопи.
Добавете маслото, махнете тенджерата от огъня и разбъркайте, докато се разтопи.
Когато маслото съвсем се стопи, добавете ядките и натрошените бисквити, и бъркайте, докато получите гъста смес.
Получената смес разделете на две части.
Разтопете шоколада на водна баня и да го добавите в едната половина от сместа с орехите, а в другата част прибавете малко ром.
В тава поставете намазнена хартия за печене и прехвърлете вътре първата част от сместа, тази с шоколада, след което с ръце оформете квадрат, а горната част и ръбовете загладете с нож.
Върху този пласт по същия начин изсипете другата част и оформете както по-рано.
Останалата част от шоколада разтопете на водна баня, добавете в сместа малко масло и залейте тортата с готовата глазура.
Тортата се оставя една нощ да престои в хладилник, за да стегне добре, а на следващия ден се нарязва на парчета.