10 вкусни алтернативи на галетата - ето в какво да оваляте кюфтетата, ако нямате под ръка галета:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
10 вкусни алтернативи на галетата - ето в какво да оваляте кюфтетата, ако нямате под ръка галета:
10986
Снимков материал: pixabay.com
10 вкусни алтернативи на галетата - ето в какво да оваляте кюфтетата, ако нямате под ръка галета:

За да не загорят кюфтетата в тигана и винаги да образуват апетитна, хрупкава коричка при печене, обикновено се овалват в брашно, галета или грис преди пърженето. Овалването освен това помага на кюфтетата да останат сочни, "запечатвайки" ястието, така че месният сок да не изтича.

кюфтета в галета

Ако никоя от обичайните съставки ( галета и брашно ) не ви е под ръка, тогава имаме някои необичайни алтернативи за вас. Първата е да разбиете белтък и към него да добавите ситно накъсан стар хляб. Намажете кюфтетата с тази маса и изпържете както обикновено.

Нишестето също е добър избор за овалване на кюфтета. Ако нямате, можете да използвате и сусам или ленено семе.

кюфтета в нишесте

Нарязаните овесени ядки, елда или корнфлейкс също са чудесен заместител на брашното, дори леко подобряват вкуса на ястието. Просто ги смелете в кафемелачка преди използване.

Пикантната панировка ще се получи от смлени ядки (орехи, бадеми, фъстъци), слънчогледови семки и сусам; ядките преди употреба трябва да бъдат обелени и подсушени малко в горещ тиган.

смлени ядки

Кюфтетата и пържолите ще получат хрупкава коричка, ако ги оваляте в трохи от крекери, чипс или царевични пръчици - лесно се наситняват с точилка, въпрос е на една минута и страхотна алтернатива на галетата е готова.

Необичаен начин за замяната на брашното предлага кухнята на Югоизточна Азия – там ястията с пиле се панират в кокосови стърготини.

Добавят неповторим екзотичен вкус към ястието.

Зърнеста коричка върху готовото ястие ще се получи, ако използвате грис вместо галета - благодарение на него филето от домашни птици, риба и кайма ще останат сочни вътре.

Като заместител на галетата е подходящо настърганото твърдо сирене (пармезан, дори зрял чедър) - кюфтетата и шницелите ще бъдат изключително вкусни в такава панировка.

кюфтета в пармезан

Ако имате желание и време, можете да приготвите картофени трохи. Ще трябва да настържете картофите на ренде, да изпечете получената маса във фурната и да използвате сместа за овалване на кюфтетата - освен полезно е и изключително вкусно!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft