Най-добрите билки и лечебни треви за вдигане на имунитета през есента:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Най-добрите билки и лечебни треви за вдигане на имунитета през есента:
6284
Източник: actualno.com
Снимков материал: pixabay.com
Най-добрите билки и лечебни треви за вдигане на имунитета през есента:

През есенно-зимния сезон трябва да обърнем внимание на имунитета , защото той е най-доброто ни оръжие срещу армията от вируси, които ни атакуват. Ако не сте почитатели на добавките и изкуствените витамини, днес ще ви разкрием тайната на най-добрите билки и лечебни треви за имунитет .

Включете повече от тях в ежедневното си меню и ще се предпазите от заразите по естествен път:

босилек имунитет

1. Босилек

Босилекът често е наричан сладък босилек. Той подпомага храносмилателната и нервната система. Ако страдате от тревожност или стрес, той може да увеличи вашата енергия и да помогне за освобождаване на напрежението. Със своите антибактериални свойства, босилекът може да помогне и за предпазване от инфекции и настинки. Босилекът се нуждае от много слънчева светлина и процъфтява в по-топъл климат. Ще е трудно да го отглеждате в по -хладни райони. Използват се предимно листата. Използвайте пресен босилек за пици, тестени изделия, салати, сандвичи и сосове.

2. Риган

Риганът има антисептични свойства, които са полезни за борба с респираторните инфекции и храносмилателните проблеми. Той е полезен и за намаляване на нервността и раздразнителността, причинени от напрежение и стрес. Използват се листата. Риганът е чудесна подправка към меса, салати, сосове и супи.

розмарин имунитет

3. Розмарин

Розмаринът активира кръвоносната система и може да облекчи лошото храносмилане. Ако се чувствате отпаднали или депресирани, той е известен с това, че повишава настроението ви със своите антидепресантни свойства. Понякога розмаринът се използва като средство за облекчаване на главоболието. От него се използват листата и цветовете. Розмаринът обикновено се използва като подправка за месо и за печено. Използва се и при печене, включително на хляб, бисквити и дори солети.

салвия имунитет

4. Салвия

Със стягащи и антисептични свойства, градинският чай е чудесен за предпазване от инфекции, настинки и грип. Салвията служи като добро храносмилателно средство и отпуска нервната система. Използват се листата. Добавя се към меса, сосове, супи и плънки.

мащерка имунитет

5. Мащерка

Мащерката има много разновидности, но най -лесните за намиране са обикновена градинска мащерка или лимонена мащерка ( Thymus Citriodorus ), която има приятен аромат на лимон. Мащерката е всеобхватен стимулатор на имунната система. Заради своите антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства, мащерката се бори с инфекциите и настинките. Мащерката е известна и с това, че успокоява нервната система и облекчава разстроен стомах. Използват се листата и цветовете. Добавят се нарязани листа към салати, супи, сосове и подправки.

6. Сладък босилек

Сладкият босилек е добре познат за предпазване от вирусни и бактериални инфекции, както и настинки, грип и възпалено гърло поради своите антибактериални и антивирусни свойства. Намалява стреса върху тялото, подпомага кръвоносната система, а също така помага при фокусирането и концентрацията. Високо ценена в Индия, тази билка се използва много в индийската и азиатската кухня, включително тайландска и виетнамска. Използват се листата. Изрежете листата и ги включете в любимото си ястие или направете рецепта, изрично изискваща тази прекрасна билка. Добавете я в самия край, за да не загубите целия вкус. Можете също така да направите чай от листата.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft