Най-добрите храни, които ни пазят от рак на дебелото черво

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Най-добрите храни, които ни пазят от рак на дебелото черво
22319
Снимков материал: pixabay.com
Най-добрите храни, които ни пазят от рак на дебелото черво

Учени от Университета Уорик намериха непозната досега връзка между възпаленията и вътрешноклетъчните процеси, която би могла да помогне за профилактиката и лечението на твърде много болести на стомашно-чревния тракт, в това число и на рак.

Проучването е публикувано в списание Nature, предава РИА Новости.

Изследователите успели да докажат, че вътрешноклетъчниият механизъм на автофагияга – поглъщането на собствените вредни или разрушени части от клетката – би могло да предизвика оток при неправилна дейност. Тази находка би могла да помогне при профилактиката на рака на дебелото черво и болестта на Крон .

Редица продукти оказват позитивно влияние върху процеса на автофагия и и така помагат да се предотвратят възпаленията и заболяванията на стомашно-чревния тракт.

Сред тях са наровете, червеното грозде, крушите, гъбите, соята, лещата и зеленият грах.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft