Има един ябълков сладкиш , който навсякъде по света наричат "български". На всичкото отгоре е любим на домакините, защото се приготвя за няма и 10 минути. Насипният ябълков сладкиш от години шества успешно по кулинарните форуми, така че е време и ние да ви дадем рецептата (в случай, че вече не сте го правили) - Български ябълков сладкиш :
Насипен ябълков сладкиш за 7 минути
Продукти:
1 чаша брашно
1 чаша грис
1 чаша захар
1,5 ч.л.
1 пак. ванилова захар
4-5 ябълки (сочен сорт)
150 гр. масло
канела - на вкус
Приготвяне:
Смесете сухите съставки (брашно, грис и захар) в купа
След това добавете бакпулвера, ванилията и щипка сол.
Объркайте на еднородна смес.
Обелете и настържете ябълките на едро ренде. Използвайте ябълки от сочен сорт.
Намажете формата с масло.
Започнете да подреждате продуктите на слоеве:
суха смес - ябълки - суха смес - ябълки - суха смес.
По желание поръсете с канела върху ябълковата смес.
След това настържете добре охладено масло върху последния сух слой на сладкиша.
Разпределете настърганото масло по цялата повърхност на сладкиша.
Поръсете отгоре 2 с.л. захар.
Загрейте фурната до 180 ° C и изпечете ябълковия сладкиш за 40-45 минути.
Извадете го от формата след охлаждане.
По желание поръсете с пудра захар преди поднасяне.
Приятен апетит!