Най-известният сръбски гастроентеролог даде рецепта за ДРЕВНО лекарство: Само 3 съставки, а всички обожаваме вкуса му!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Най-известният сръбски гастроентеролог даде рецепта за ДРЕВНО лекарство: Само 3 съставки, а всички обожаваме вкуса му!
10212
Източник: За Жената
Снимков материал: YouTube
Най-известният сръбски гастроентеролог даде рецепта за ДРЕВНО лекарство: Само 3 съставки, а всички обожаваме вкуса му!

Д-р Воислав Перишич е сред най-изтъкнатите гастроентеролози в родната си Сърбия. Той редовно насърчава здравословното хранене като превенция и лечение на гастроентерологични и други проблеми, този път сподели проста рецепта за домашна боза .

"Сварете пет литра вода с 500 грама царевично брашно, едно кубче прясна или пакетче суха мая и 200 грама захар”, обясни гастроентерологът.

„Казват, че трябва да е 400, но повече от 200 не ви трябва.

Захарта се карамелизира малко, за да придобие цвят бозата, след което се вари и охлажда.

Оставете да престои няколко дни на хладно място в килера или в хладилник, най-добре след петия ден. След това започва ферментация, едва тогава се пие, след което започва да вали от ферментация". "Бозата може да престои в хладилника общо десет дни", казва той.

Известният лекар подчерта, че бозата съдържа витамини от група В, които са отлични за нервната система, така че добрата функция на нервите ще бъде първата полза. Освен това, тъй като в бульона има мая и е пълна с пробиотични дрожди, които поддържат чревната флора, тази напитка е идеална за храносмилането.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft