Шкембе чорбата е класика в жанра. Това ястие може да изкуши дори онези от вас, които не са почитатели на месото.
Ще ви споделим най-старата рецепта, способна да очарова цялата фамилия.
Ето и списък с продуктите, които трябва да имате пред себе си:
Шкембе чорба по стара бабина рецепта
• телешко шкембе - 1 кг, сварено;
• прясно мляко - 1 л;
• масло - 50 г;
• олио - 50 мл;
• винен оцет - 50 мл;
• червен пипер - 1 с.л.;
• чесън - 4 скилидки;
• чили – люспи.
Начин на приготвяне на шкембе чорбата:
Задължително трябва да си отделите време, в което старателно да почистите шкембето. След това го нарежете на парченца и го сложете да се вари. Ако искате процесът да се случи по-бързо, за предпочитане е да използвате тенджера под налягане.
Когато този продукт е омекнал и напълно готов, може да оттеглите съда от котлона. Прецедете бульона и оставете шкембето в друга тенджера.