Най-крехките пържолки стават по ловджийски - ароматни гъбки, карамелен лук и сочно месце:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-крехките пържолки стават по ловджийски - ароматни гъбки, карамелен лук и сочно месце:
Най-крехките пържолки стават по ловджийски - ароматни гъбки, карамелен лук и сочно месце:
9452
Източник: gotvach.bg
Най-крехките пържолки стават по ловджийски - ароматни гъбки, карамелен лук и сочно месце:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Крехки пържолки, карамелен лук, ароматни гъби и чудно сосче, което да топиш с пухкав хляб. Сигурно само при мисълта за това ястие на повечето хора им потичат лигите.

Пържолки по ловджийски е малкият шедьовър, който сме ви приготвили днес. Приготвя се лесно, въпреки, че ще трябва да почакате малко за крайния резултат. Ето и рецептата за това вкусно свинско по ловджийски :

Пържоли по ловджийски

Продукти:

600-700 гр.свински пържоли (най-добре вратни)

3-4 едри глави лук

300 гр.гъби

5 с.л.олио

3-4 скилидки чесън

сол и черен пипер на вкус

червен пипер (пушен)

100 мл бяло вино

1 ч.л.захар за карамелизиране

Приготвяне:

Начукайте леко пържолките, поръсете със сол и черен пипер и ги приберете на студено (в хладилника) поне за час, да се мариноват.

През това време почистете и нарежете лука на полумесеци, а гъбите - на тънки резени. Чесъна само обелете. Загрейте 1 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие и запечатайте пържолите вътре за кратко от двете страни, докато побелеят и се образува коричка. След това ги подредете ги на дъното на йенски съд. В същия тиган поръсете 1 ч.л. захар. щом започне да се карамелизира, добавете лука. Първоначално не го бъркайте. Щом промени цвете си, разбъркайте и оставете на котлона за 2-3 минути.

Върху пържолите подредете нарязаните гъби. Поръсете с подправките и сол на вкус. Добавете скилидките чесън (нарязани или цели). Най-отгоре сложете карамелизирания лук. Залейте пържолите с виното и още малко олио. Сложете капака на йенския съд и поставете в студена фурна, която включете на 220 градуса. Печете пържолите с лук и гъби на фурна около час и половина. 
 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft