около 450 гр. чаени бисквити
200 гр. ванилови целувки
1-2 чаши орехи
Крем:
1.5 консерва дулсе де лече (сварено кондензирано мляко)
2 пакетчета масло, размекнато на стайна температура
1 с.л. екстракт ванилия
2 с.л. ликьор Айриш крийм
разтопен шоколад за украса
Натрошете бисквитите и целувките на малки парченца - около 0,5-1,0 см. Разбийте маслото на пухкав крем, добавете кондензираното мляко, ванилията и рома. Бийте, докато се смесят добре на гладък крем. Смесете натрошените бисквити и целувки с орехите и ги объркайте в крема, докато се инкорпорират добре. Покрийте дъното и стените на тортена форма с пръстен с хартия за печене. Изсипете отгоре сместа и загладете. Оставете в хладилник за няколко часа или най-добре за цялата нощ.
При поднасяне залейте с разтопен шоколад.