500 гр. сирене маскарпоне
3 яйца
400 гр. бишкоти Савоярди
3 чаши кафе
6 супени лъжици кафява захар
1 пакетче ванилова захар
3 супени лъжици какао
2 супени лъжици ром или коняк
Пригответе кафето без захар и го оставете да се охлади. Счупете две яйца и отделете жълтъците от белтъците. Поставете белтъците в един съд, а жълтъците - в друг. Разбийте белтъците с 3 супени лъжици захар, докато станат на твърд сняг, а жълтъците разбийте с останалата захар. В съда с жълтъците добавете маскарпонето и рома, и леко объркайте. Когато сместа стане хомогенна, добавете снега от белтъци и захар. Натопете бишкотите в охладеното кафе и подредете един пласт в стъклен съд, в който ще приготвяте Тирамисуто. Може да ги поставяйте един по един, а може и да подредите първо всички на дъното на съда, а след това да ги напоите с охладеното кафе. Върху бишкотите излейте крема с яйца, добре разбит. Отново поставете ред бишкоти, ред крем и така оформете по 3 пласта от двете. Последният слой поръсете с какао. Поставете сладкиша в хладилник да стегне добре и да се охлади. Най-добре е да стои в хладилника цяла нощ, но ако сте много нетърпеливи, оставете го поне за час-два. Нарежете на парчета и сервирайте!