Най-лесният и вкусен обърнат сладкиш с ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Най-лесният и вкусен обърнат сладкиш с ябълки
Най-лесният и вкусен обърнат сладкиш с ябълки
admin
Добавена от: admin
164699
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За плодовата част:

1 кг. средни ябълки

100 гр. кафява захар

50 гр. орехи

За блата: 

4 яйца

8 супени лъжици захар

8 супени лъжици олио

8 супени лъжици прясно мляко

8 супени лъжици брашно

1 чаена лъжичка бакпулвер

1 чаена лъжичка канела
 


Това е стара рецепта, няма нищо специално в нея, но става супер вкусен и сочен сладкиш с ябълки.
В предварително загрята фурна на 180-190 градуса сложете тавата, в която ще печете сладкиша - желателно е да бъде с размер от 20х30 см. На дъното поставете захарта (бяла или кафява - както предпочитате) , поставете във фурната, загрята на 180-190 градуса и оставете да се разтопи и карамелизира.

- Докато се разтопява захарта, извадете семето на ябълките, обелете ги и ги нарежете наполовина - хоризонтално. Извадете от фурната тавичката с разтопената захар и веднага подредете ябълките с разрязаната страна надолу. Във всеки отвор поставете от ореховите ядки, поставете орехчета и в дупките, които се получават между ябълките. Върнете тавата обратно във фурната, за да се запекат и омекнат ябълките.

- Докато се пекат ябълки, пригответе тестото за блата. С миксер разбийте на пяна яйцата и захарта, добавете млякото, олиото и разбъркайте. Добавете брашното, в което сте смесили канелата и бакпулвера. - Извадете тавата от фурната. Ябълките вече са добре омекнали и запечени. Залейте ги със сместа за блата и върнете във фурната до пълна готовност. Проверете с клечица дали сладкишът е изпечен - времето за печене е около 20-25 мин.

обърнат сладкиш с ябълки

- Извадете готовия сладкиш от фурната, оставете го за около 2 минути да се охлади (ще забележите, че краищата се отделят от тавата), поставете отгоре чинията, в която ще стои сладкиша, обърнете го върху нея, така че ябълките да дойдат отгоре. По желание украсете със сметана, сметана, разбити белтъци, сварен пудинг или с каквото предпочитате.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft