Направете така и мандарините ще издържат повече от 12 месеца!
Пригответе тези вкусни консервирани мандарини .
Ароматни и апетитни са, а рецептата е много проста.
Този плодов деликатес ще оценят и малки, и големи, а може да използвате и корите на мандарините.
Мандарини в буркани
Имаме нужда от:
- 3 кг мандарини
- вода
- 1 пръчка канела
- 8 карамфилчета
- 2 супени лъжици гранулирана захар за всяки буркан
- стерилизирани буркани за сладко
Приготвяне:
Първо обелете мандарините.
Взимаме стерилизирани буркани и поставяме цели мандарини в буркана една до друга и след това една върху друга.
Когато бурканите са пълни с мандарини, налейте вряла вода във всеки.
Затворете с капак, изчакайте 1 минута и след това излейте водата от бурканите в тенджера.
Сложете канелата и карамфила във водата, след което я оставете да заври.
Във всеки буркан с мандарини се изсипват по 2 лъжици захар и се заливат с отварата от карамфил и канела.
Сега затворете плътно капаците и разклатете бурканите, за да разтворите захарта.
Поставете бурканите в голяма тенджера, покрийте ги до 1/4 с вода и стерилизирайте за 10 минути.
Затегнете още капаците и обърнете бурканите с дъното нагоре.
Увийте ги в одеяло за през нощта.
Проверете консервираните мандарини на следващия ден след приготвянето им и ако капаците им са хлътнали, можете да ги поставите на хладно и тъмно място.
Консумирайте като компот.
Да ви е сладко!