Това е най-лесното тесто за всякакви кифлички, милинки и пр. тестени изделия. След като се замеси, тестото може да стои в хладилник 7-10 дни. Ако се замеси от вечерта, на сутринта е готово за ползване.
Приготвяне на тестото
1. От всички изброени съставки се замесва тесто - в брашното се прави кладенче, в което се добавят останалите сухи съставки и всичко се измесва с киселото мляко на меко тесто. След това купата, в която сме го сложили, се покрива с намазнен найлонов плик, но трябва да има достатъчно място за втасване на тестото, така че да не се разлее в хладилника. Оставя се да втасва в хладилник поне 8 часа или една нощ.
За панцеротите:
Продуктите за плънката се смесват. Вземат се топки от втасалото тесто, разточват се на кора, изрязват се на кръг с размера на формата, след което се намазват с плънката. Прихлупват се и краищата се притискат добре, след което приготвените панцероти се пекат в загрята фурна до зачервяване.