Представете си само - фини рулца от тиквички , пълнени с нежни пилешки гърди и вкусна плънка от сирена! Кой би устоял на подобна вкусотия? Да не говорим, че се прави лесно и е много ефектно ястие, с което може да зарадвате роднините на някой семеен празник. А защо не просто да се поглезите с нещо по-различно и вкусно с тиквички? Ето рецептата:
Руладини с тиквички и пилешки гърди
Продукти:
пилешки гърди - 600 гр.
тиквички - 1 бр.
шунка - 100 г
сол - 5 g
черен пипер - 3 g
яйца - 3 бр.
галета - 60 г
сол 5 g
черен пипер - 3 g
За плънката:
крема сирене - 60 г
пармезан - 50 г
моцарела - 50 г
Размер на тавата 24 X 32 см
Приготвяне:
Разбийте яйцата с малко сол и черен пипер.
Измийте тиквичката (трябва да е по-голяма), след което отрежете краищата и нарежете на много тънки филийки по дължина.
Нарежете и пилешките гърди на тънки лентички, които може да изтъните допълнително с чукче под фолио (за да не нараните месото).
Върху дъска сложете резен тиквичка, отгоре покрийте с тънко парче месо и след това - с резен прошуто.
Отделно настържете моцарелата и пармезана и ги смесете хубаво с крема сиренето до хомогенна смес.
След това внимателно намажете месото с приготвената плънка и навийте тиквичките заедно с месото и плънката на стегнато руло.
Панирайте рулата първо в яйце, после в галета, след което три по три ги съединете с дървена пръчица за шишчета.
Подредете така приготвените тиквени шишчета в тава, покрита с хартия за печене, и печете 20 минути на 180 градуса.
Готовите руладини поднесете със сос по желание.
Да ви е сладко!