Най-модерният начин за завиване на сарми тази година! И на вид са бомба, и на вкус - перфектни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-модерният начин за завиване на сарми тази година! И на вид са бомба, и на вкус - перфектни:
Най-модерният начин за завиване на сарми тази година! И на вид са бомба, и на вкус - перфектни:
204160
Най-модерният начин за завиване на сарми тази година! И на вид са бомба, и на вкус - перфектни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Приготвянето на сармички  е цяло изкуство! В това са убедени всички, които ги правят редовно за домашната трапеза. Не само плънката е важна, но и красивата визия на завитата в зелев лист плънка.

Затова днес решихме да ви покажем един уникален начин за навиване на сармички - на вид стават като малки саралийки!

Не само външният вид е впечатляващ обаче - постната плънка ще ви накара да облизвате пръсти всеки път, щом се сетите за това лакомство. Без да се бавим повече, ето рецептата за най- оригиналните постни сармички :

Оригинални постни сармички

Продукти:

1 зелка (кисела или прясна)

2 глави лук

3 с.л. слънчогледово олио

2 чаши ориз

доматен сос на вкус

вода

сол на вкус

подправки - чубрица, джоджен, червен пипер, черен пипер и пр. на вкус

Приготвяне:

Ако използвате прясно зеле, измийте и подсушете зелката, поставете в найлонов плик и я пъхнете във фризера за един ден. След това извадете зелето, отстранете дръжката и внимателно отделете листата. Ако използвате кисело зеле, пропуснете тази стъпка.

Обелете и нарежете лука на кубчета и запържете в тиган с дебело дъно и високи страни до прозрачност. След това добавете червения пипер, запържете за 1 минута и добавете доматеното пюре. Разбъркайте добре с лука.

Прибавете предварително измития ориз в тигана, посолете, поръсете с избраните подправки и налейте 100 мл вода. Оставете да къкри на тих огън.

Отрежете неравностите на зелевите листа. Разпределете оризовия пълнеж по цялата им дължина и внимателно навийте на тънко и дълго рулце. След това от всяко руло оформете охлювче.

завиване сарми

Поставете охлювите в съда, където се е запържил лукът. Смесете преварена гореща вода с доматено пюре. Получената течност трябва да покрие напълно зелевите рулца.

зелеви сармички

Покрийте ги с останалите цели зелеви листа, притиснете с чиния и след това покрийте съда с капак.

приготвяне сарми

Ястието се задушава на слаб огън, докато течността се изпари напълно. Това ще ви отнеме около час. 

сарми охлювчета

Да ви е сладко!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft