Най-добрите естествени оръжия срещу рака : Раковите клетки ще прочистят тялото ви, ако включите в менюто си тези любими подправки!
Все повече и повече изследвания търсят техния противораков ефект.
Различните подправки винаги са били високо ценени от човечеството през цялата история.
Докато някога легендарните изследователи са плавали през океаните, за да стигнат до подправките, които са ценни не само с вкуса си, но и със способността си да оцветяват, а в много случаи и с консервантите, днес фокусът е върху тяхното въздействие върху здравето .
Публикуваме списък с подправки , които имат доказано противораково действие .
Много учени се опитват да предоставят възможно най-много данни за това как подправките могат да помогнат за предотвратяване на болести.
Напоследък все повече се обръща внимание на противораковия ефект на подправките.
Много изследвания са изяснили техните антиоксидантни, имуностимулиращи и противовъзпалителни ефекти.
Както и тяхната важна роля в клетъчния метаболизъм и клетъчната регенерация.
Подправки срещу рак
Апоптозата се отнася до програмирана клетъчна смърт, по време на която излишните клетки извършват един вид самоубийство.
В резултат на неговия дефицит или дефект, раковите клетки започват да се размножават неограничено и образуват непрекъснато нарастващи тумори.
Въпреки това, има много подправки, които могат да помогнат за насърчаване на апоптозата и играят важна роля в предотвратяването на ракови процеси.
Това е списък с най-ефективните подправки и билки с противораково действие.
Люти чушки
Капсаицинът, открит в лютите чушки, е един от най-мощните агенти, които насърчават апоптозата.
Трябва обаче да внимавате с пикантните храни, в големи количества те могат да бъдат вредни за храносмилателната система.
Куркума
Куркумата има и противовъзпалителен ефект, насърчава апоптозата и укрепва имунната система.
Карамфил
Карамфилът съдържа редица биоактивни вещества и въпреки че все още са необходими много изследвания, е вероятно те да играят голяма роля в борбата срещу рака на храносмилателния тракт в бъдеще.
Копър
Копърът играе важна роля в детоксикацията на тялото и борбата със свободните радикали, които водят до рак.
Шафран
Според изследвания шафранът може също да играе важна роля в апоптозата и инхибирането на туморния растеж.
Кардамон
Кардамонът, известен като подправката на сърцето, също е богат на противовъзпалителни и противоракови активни вещества.
Джинджифил
Джинджифилът насърчава апоптозата благодарение на активната съставка гингерол, която съдържа.
Кориандър
Кориандърът също е един от най-мощните имуностимулиращи антиоксиданти със силно противовъзпалително действие.
Канела
Канелата може да бъде особено ефективна срещу ракови процеси в храносмилателната система, например може да намали количеството на бактерията Helicobacter pylori, която също е отговорна за рака на стомаха.
Кимион
Кимионът може да предпази от широк спектър от ракови заболявания и не засяга само храносмилателната система.