Най-мръсният артикул в ресторантите е на масата и има 185 000 бактерии (повече от тоалетната): Ето какво не трябва да пипате

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Най-мръсният артикул в ресторантите е на масата и има 185 000 бактерии (повече от тоалетната): Ето какво не трябва да пипате
5114
Източник: За Жената
Снимков материал: Pinterest
Най-мръсният артикул в ресторантите е на масата и има 185 000 бактерии (повече от тоалетната): Ето какво не трябва да пипате

Вероятно вече сте чували, че менюто е най-мръсният артикул в ресторанта – съдържа около 185 000 бактерии. Така че е по-мръсно от тоалетната чиния!

Изненадващо, вторият най-мръсен предмет в ресторанта не е в тоалетната.

Има го по масите. Е, преди да посегнете към солниците и пиперниците, помислете колко хора са се докосвали до тази солница преди вас, пише "Здравословен" .

Чисто ли изглежда? Лепкаво ли е?

За съжаление в заведенията не е рядкост всичко да лъщи, но ако погледнете солниците и пиперницитеще видите, че не са от най-чистите. Според проучване, проведено от ABC News , средният брой бактерии върху контейнера с черен пипер е 11 600.

„Повечето солници и пиперници се избърсват само ако изглеждат твърде мръсни, и то само с влажна кърпа, която сервитьорите държат в джобовете си. Въпреки че някои ресторанти събират, пълнят и избърсват солници и пиперници, те рядко се изпразват и дезинфекцират правилно“, каза Джонас Сиклър пред Reader's Digest.

„Друг отвратителен факт е, че родителите, нетърпеливи да забавляват своите малчугани, често ги оставят да си играят със солниците и пиперниците по време на хранене. Това означава, че те ще бъдат покрити със слюнка и каквото има по пръстите на мъничето, което ще помогне на бактериите да се залепят по-добре по стъклените повърхности. „Дори хора, които не планират да подправят храната си, ще ги местят на масата – определено трябва да внимавате, тъй като навлизаме в сезона на грипа“, продължи Сиклър.

Не пропускайте тези навици за разпространение на микроби, от които трябва да се откажете веднага. Сиклър съветва в бъдеще да помолите готвача да подправи ястието още в кухнята, а що се отнася до солта... използвайте възможността да намалите приема на натрий.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft