Най-накрая някой да ни отвори очите! Всички правим тези непростими грешки в кухнята и после провалът ни е в кърпа вързан!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Най-накрая някой да ни отвори очите! Всички правим тези непростими грешки в кухнята и после провалът ни е в кърпа вързан!
162919
Снимков материал: pixabay.com
Най-накрая някой да ни отвори очите! Всички правим тези непростими грешки в кухнята и после провалът ни е в кърпа вързан!

Ние всички правим грешки. Но едно нещо е, когато се  учим от тях, а съвсем друго, когато те станат рутина.  Грешките, допуснати по време на готвене , може да развалят ястието и тържеството. Затова трябва да ги отстраним своевременно и целенасочено. А ние ще ви помогнем!

грешки при готвене

Ако сте сигурни, че вие правите всичко правилно, проверете сами. А ако допускате въпросните грешки, то време е да научите тайната на съвършенството! 

Махаме капака на тенджерата при варене на картофи

как да се варят картофи

Това правило се прилага и при други зеленчуци.  Махайки капака по време на готвене , всички витамини изчезват, а с тях и част от аромата и вкуса. Освен всичко останало, така се увеличава и времето за готвене .

Мием приготвените макаронени изделия

как да готвим паста

Това важеше преди, когато в  магазините имаше само тестени изделия от мека пшеница . За да не залепват те, след като сме ги сварили, трябваше да ги мием. Днес, обаче, можем да купим  паста от твърда пшеница . Ако се страхувате по навик за резултата, просто добавете към макароните малко масло.

Не добавяме сол на рибата

как да пържим риба

В повечето случаи, рибата загаря  или се разпада, защото не се осолява. Посолете я 15 минути преди готвене. Не забравяйте да добавите сол към маслото , в която я пържим.

Не добавяме сол, когато варим яйца

как да варим яйца

Когато варим яйца, те се пукат. Това се случва често поради две основни причини - високата температура  на водата и липсата на сол . Освен това, винаги трябва да варим яйцата в голям съд.

Разреждаме тесто с мая с чешмяна вода

грешки при готвене

Тестото с мая  е много капризно, понякога не се надига. Най-честите причини - използването на вода от чешмата или старата квасЧешмяната вода съдържа много хлор , дори и да е минала през филтър. Що се отнася до маята, купувайте само в прясно състояние.

Съхраняваме хляба в кутия

грешки при готвене

Хлябът запазва всички свои полезни свойства, когато го  съхраняваме в хладилник . Това важи и за подправки, и за мед. Но доматите и бананите губят вкус и външен вид, когато се съхраняват в хладилника.

 

Надяваме се, че сме ви били полезни.

Със сигурност сте разпознали поне една грешка и вече няма да я повтаряте! Гответе вкусно и здравословно!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft