Най обичам гърдичките - начуквам, пълня, панирам. Като ги разрежеш после, отвътре потича...
1 Ноември 2016
33723
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Пилешки гърди - нежен и деликатен продукт. Често при готвене месото изсъхва прекалено, но днес сме приготвили за вас специална рецепта. Получава се крехко и сочно пилешко , а плънката с кашкавал е направо фантастична!
Съставки:
120 гр.
кашкавал
1 яйце
5 с.л. брашно
сол и черен пипер на вкус
5 с.л. галета
Приготвяне:
- Покрийте филето с прозрачно фолио и внимателно го начукайте, после овкусете със сол и черен пипер.
- Сложете отгоре резен кашкавал - върху едната половина на филето, след което прегънете, така че да се покрие напълно. Леко начукайте краищата.
- Подгответе съставките за панировката в отделни съдове: брашно, галета, разбито яйце.
- Оваляйте пилешкото първо в брашно, потопете в яйцето, след това - в галета.
- Загрейте олиото в тиган, запържете пиленцето от двете страни до златисто кафяво.
- Готовите пилешки шницели разрежете наполовина и поднесете на плоча със зеленчуци.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари