Най-отровните храни на трапезата ни

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Най-отровните храни на трапезата ни
3215
Източник: Всеки ден
Снимков материал: pixabay.com
Най-отровните храни на трапезата ни

Трапезата ни е пълна с боклуци, разкри български фармацевт. Той е направил списък с най-вредните храни , които ежедневно слагаме на масата си.

По думите му някои от най-разпространените продукти крият опасности за теглото, метаболизма и здравето ни като цяло. Освен това не знаем какво слагаме на трапезата си - дали млякото е мляко и месото - месо, коментира фармацевтът Златин Михайлов.

Начело на списъка с вредни храни е кренвиршът. Много българи продължават да ядат кринвирши, защото са евтини и относително вкусни. Според експерта обаче те са много опасни. Няма кренвирши от месо. Това е комбинация от най-гнусните животински остатъци (МОМ - млени органи и мазнина), соя, сланина и вода, като месото много често е под 20%. Често в тях се откриват остатъци от кости. Освен това съдържат консерванти, оцветители, овкусители, сгъстители и др., които са бавна отрова за организма. Майонезата е друг вреден продукт на трапезата ни. Тя не само повишава холестерола, но и се маже и полепва по червата.

Бялата захар отдавна се определя като вредна. Тя не само повишава бързо килата, но и влияе пагубно на целия организъм. Диетолозите съветват да използвате заместители, но задължително от природен произход - стевия, фруктоза, пчелен мед и други. По същата тази логика, не бива да се прекалява и с безалкохолните напитки. Те съдържат ужасно много захар, в пъти над нормалния дневен прием за човека. Освен това този вид напитки предизвикват гастрит и колит. Те раздуват корема и водят до болки. Според фармацевта пастетът, който се предлага дори на децата, също е опасен. Той не е нищо друго освен млени остатъци от кланицата, сланини, кожи, кости и т.н. Всичко това подобаващо оцветено и ароматизирано, така че да бъде вкусно и примамливо. На всичко отгоре съдържа до 70% мазнини- истинска бомба за целия организъм. Подобно действие имат и сланината и свинската мас. Не консумирайте тези храни, съветва Михайлов. В кетчупа пък няма и следа от домати. В най-добрия случай може да има малко доматено пюре. Повечето производители обаче слагат оцвитител Кармин (червен) класифициран като опасен за здравето. Според експерти всички видове пушени меса, риби и колбаси са изключително канцерогенни. Учените твърдят, че причината са съдържащите се в пушените меса нитрити, които в стомашната среда, се превръщат в истинска отрова.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft