За полезните свойства на ядките се говори от незапомнени времена. Според източници от Античността жреците в Древен Вавилон са забранявали на простолюдието да яде ядки, защото са се страхували от размирици, а актьорите в Древна Елада са ядели по няколко шепи ядки преди представление – за да се представят по-добре на сцената.
Днес е научно доказано, че шепа ядки влияят благотворно на дейността на мозъка, а и носят полза на целия организъм.
Всички видове ядки съдържат много витамини А, Е и група В, а също така много микроелементи: калий, калций, фосфор и желязо. Трудно може да се определи кой вид ядки е най-полезен, защото всяка разновидност притежава свой уникален състав.
![Най-полезните ядки](https://i.zajenata.bg/images/3/big_ac7ecee96a64bc7d95ea3edc5a269958.jpg)
За какво са полезни ядките
Орехите за засилване на имунитета
Шамфъстък при хепатит
Фъстъци при язва и гастрит
Бадемите за добро зрение
Лешници за нервите
Вкусни рецепти
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари