29 Януари 2021
50940
Снимков материал: pixabay.com
Състав:
- лук - 2 бр.
- филе - 600гр
- майонеза - 2 с.л.
- сметана - 2 с.л.
- чесън - 2 скилидки.
- сол и черен пипер на вкус
- Провансалски билки - 1 ч.л.
- сирене - 50 г (по желание)
Рецепта:
- Обелете лука, нарежете на половин пръстени. Мариновайте: добавете 0,5 ч.ч. сол и захар и изсипете вряла вода.
- Нарежете пилешкото филе на парчета. Добавете сол, черен пипер и провансалски билки.
- Смесете майонезата със заквасена сметана, сол, черен пипер и чесън, преминали през преса.
- Изцедете лука от водата и поставете половината от него на дъното на съда за печене (намажете формата с масло). Отгоре изложете половината месо.
- Намажете пилето със сос.
- След това - отново слой лук и пилешко филе + сос.
- Отгоре се поръсва с настърган кашкавал.
- Покрийте формата с фолио и изпратете в предварително загрята фурна до 180 º за 30-40 минути. Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари