Отлична рецепта за кремообразна торта без печене , която буквално се топи на езика. В интернет рецептата е известна като Студентска торта , защото е евтина, бърза и не изисква електроуреди.
Проста и евтина Студентска торта
Имаме нужда от:
250 г маслени бисквити
За крема:
600 мл прясно мляко
3 яйца
180 г захар
180 г масло
70 г пшенично брашно или царевично нишесте
20 г или 4 чаени лъжички ванилова захар
Приготвяне:
1. Сложете яйцата и захарта в купа. Разбийте до гладък крем с бъркалка.
2. Добавете брашно (ако нямате пшенично брашно, можете да го замените с нишесте). Разбъркайте добре, за да предотвратите образуването на бучки. Изсипете 1/3 от количеството мляко и разбъркайте енергично.
3. След като смесите добре, изсипете цялото мляко и поставете на огъня. Варете на среден огън, като бъркате непрекъснато, докато кремът се сгъсти.
4. Когато кремът се сгъсти, намалете температурата и гответе още 1-2 минути. Свалете от огъня. За да охладите крема по-бързо, поставете купата в тенджера с вода и лед.
5. Сложете маслото и ваниловата захар в отделна купа. Разбъркайте за 2-3 минути с миксер, докато получите лек и пухкав крем.
6. Разбийте сварения крем с пасатор, преди да го смесите с разбитото масло - трябва да е мек и гладък.
Съвет: И двете съставки (масло и крем) трябва да имат еднаква температура - стайна температура. Ако това условие не е изпълнено, съществува риск кремът да се пресече!
7. След това постепенно добавете сварения крем към маслото на малки порции и разбийте на максимална скорост до гладкост.
8. Подредете бисквитите по дъното на формата, което предварително сте покрили с хранително фолио.
9. Разделете крема на 5 части с приблизително еднакво тегло. Сложете 5 супени лъжици крем върху бисквитите и разпределете равномерно.
10. Покрийте с втори слой бисквити и 5 супени лъжици крем. Тортата ще се състои от 5 слоя бисквити и 5 слоя крем. Последният слой е от крема.
11. Приберете тортата в хладилник за 5-6 часа или за предпочитане за една нощ. Украсете тортата и поръсете с трохи от бисквити.
12. Извадете фолиото. Нарежете тортата на филийки.
Тази сурова торта е перфектната рецепта за максимален вкус с минимални усилия!
Желаем ви добър апетит!