Най-простият сладкиш в света, а е такава вкусотия! Мери се с чаша, колкото повече стои, толкова по-вкусен става:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-простият сладкиш в света, а е такава вкусотия! Мери се с чаша, колкото повече стои, толкова по-вкусен става:
Най-простият сладкиш в света, а е такава вкусотия! Мери се с чаша, колкото повече стои, толкова...
92508
Най-простият сладкиш в света, а е такава вкусотия! Мери се с чаша, колкото повече стои, толкова по-вкусен става:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най-простичкият сладкиш в света , който всеки може да направи, защото е лесен и има страхотен вкус. Не може да си представите колко хубаво ще заухае кухнята по време на печене - достатъчно е само да усетите миризмата и ще разберете колко вкусен е сладкишът!

Може да го приготвите и напълно постен, като единствената разлика е дали ще използвате масло или маргарин. Освен че е евтин, Най-лесният сладкиш на света ще ви спечели със своята простота и страхотен вкус.

Най-лесният сладкиш в света

Съставки: 

2 чаши меко брашно тип 400

2 чаши грис

1 чаша захар

1 щипка сол

1 пакетче (15 г) бакпулвер

900 г замразени череши или вишни

1 пакетче ванилова захар + 1 непълна чаша захар

1 чаена лъжичка канела

половин чаша олио

около 200 г маргарин или масло

За измерване на съставките се използва чаша от 200 ml

Приготвяне:

Сложете в купа две чаши брашно, след това добавете чаша захар, щипка сол и след това добавете две чаши грис. Добавете пакетче бакпулвер. Смесете сухите съставки.

грис в купа

След това тази смес трябва да бъде разделена на три равни части - излиза приблизително 1,5 чаши на порция.

суха смес тесто

Сладкишът се приготвя от три части суха смес.

В по-дълбока купа извадете замразените череши, за да се размразят, след това добавете едно пакетче ванилова захар и една непълна чаша кристална захар, една чаена лъжичка канела на прах и половин чаша олио. Разбъркайте добре с лъжица, за да комбинирате съставките.

замразени череши

черешова плънка

Пригответе тава с размери 30х20 см, намажете я с маргарин или масло.

След това поръсете първата третина от сухите съставки на дъното и разпределете равномерно.

сух сладкиш

Забележка: черешите не трябва да се прецеждат след размразяване, а да се използват със сока.

След това разпределете равномерно половината от приготвения пълнеж от череши върху сухите съставки.

черешов сладкиш

Изравнете, след което нанесете втората третина от сухите съставки отгоре.

сладкиш с грис

Завършете с втората половина от пълнежа от череши.

И накрая поръсете последната третина от сухите съставки.

сух сладкиш

Отгоре настържете маргарина или маслото, разпределете равномерно и ако ви е останал сок от череши, полейте го спокойно. 

постен сладкиш с череши

Накрая поръсете малко захар (една шепа) и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

сладкиш с грис и череше

Оставете изпечения сладкиш да изстине малко, след което го нарежете на кубчета по ваше желание. Колкото по-дълго престои, толкова по-вкусен става. Отгоре може да поръсите и малко пудра захар. 

най-лесният сладкиш

Да ви е сладко!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft