Най-простичкият сладкиш в света , който всеки може да направи, защото е лесен и има страхотен вкус. Не може да си представите колко хубаво ще заухае кухнята по време на печене - достатъчно е само да усетите миризмата и ще разберете колко вкусен е сладкишът!
Може да го приготвите и напълно постен, като единствената разлика е дали ще използвате масло или маргарин. Освен че е евтин, Най-лесният сладкиш на света ще ви спечели със своята простота и страхотен вкус.
Най-лесният сладкиш в света
Съставки:
2 чаши меко брашно тип 400
2 чаши грис
1 чаша захар
1 щипка сол
1 пакетче (15 г) бакпулвер
900 г замразени череши или вишни
1 пакетче ванилова захар + 1 непълна чаша захар
1 чаена лъжичка канела
половин чаша олио
около 200 г маргарин или масло
За измерване на съставките се използва чаша от 200 ml
Приготвяне:
Сложете в купа две чаши брашно, след това добавете чаша захар, щипка сол и след това добавете две чаши грис. Добавете пакетче бакпулвер. Смесете сухите съставки.
След това тази смес трябва да бъде разделена на три равни части - излиза приблизително 1,5 чаши на порция.
Сладкишът се приготвя от три части суха смес.
В по-дълбока купа извадете замразените череши, за да се размразят, след това добавете едно пакетче ванилова захар и една непълна чаша кристална захар, една чаена лъжичка канела на прах и половин чаша олио. Разбъркайте добре с лъжица, за да комбинирате съставките.
Пригответе тава с размери 30х20 см, намажете я с маргарин или масло.
След това поръсете първата третина от сухите съставки на дъното и разпределете равномерно.
Забележка: черешите не трябва да се прецеждат след размразяване, а да се използват със сока.
След това разпределете равномерно половината от приготвения пълнеж от череши върху сухите съставки.
Изравнете, след което нанесете втората третина от сухите съставки отгоре.
Завършете с втората половина от пълнежа от череши.
И накрая поръсете последната третина от сухите съставки.
Отгоре настържете маргарина или маслото, разпределете равномерно и ако ви е останал сок от череши, полейте го спокойно.
Накрая поръсете малко захар (една шепа) и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.
Оставете изпечения сладкиш да изстине малко, след което го нарежете на кубчета по ваше желание. Колкото по-дълго престои, толкова по-вкусен става. Отгоре може да поръсите и малко пудра захар.
Да ви е сладко!