Разтворете маята във водата заедно със солта и захарта и я оставете да шупне. Добавете останалите съставки, освен маргарина, и омесете меко и леко лепнещо тесто. Разделете тестото на 21 еднакви топки.
Разделете ги на 3 места по 7.
Нарежете маргарина на 18 парчета, докато е студен.
Разточете от всяка топка кора са размера на средна чинийка.
Подреждайте корите една върху друга и мажете всяка с по едно кубче маргарин. Последната кора от всяка купчина не се маже.
Слагайте вече оформените купчинки в хладилник, а щом намажете и последната, оставете всички на студено за още 10 мин.
Вземете първата купчина кори и ги обърнете върху набрашнен плот. Разточете ги на тънка кръгла кора.
Нарежете кората на 20-24 триъгълника и ги завийте на кифлички. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене или намазана с масло.
Така направете и с останалото тесто.
Оставете кифличките да втасват покрити с чиста кърпа на топло място 1 час и 30 мин.
След като втасат, включете фурната да се загрее на 220 градуса.
Разбийте яйцето със сол и малко олио, и със сместа намажете кифличките, след което ги поръсете със сусам. Печете ги до златист цвят, около 20-25 мин.
Извадете от фурната и ги покрийте с найлон и чиста кърпа, за да се задушат и да останат мекички.
Най-пухкавите кифлички, меки като душичка
19 Януари 2016
14398
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари