Най-сетне им дойде времето: Хрупкавите кисели краставички от тефтерчето на мама - щом ги опитат, всички искат рецептата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-сетне им дойде времето: Хрупкавите кисели краставички от тефтерчето на мама - щом ги опитат, всички искат рецептата!
Най-сетне им дойде времето: Хрупкавите кисели краставички от тефтерчето на мама - щом ги опитат,...
339711
Най-сетне им дойде времето: Хрупкавите кисели краставички от тефтерчето на мама - щом ги опитат, всички искат рецептата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В разгара на летния сезон не може да се мине без класическата рецепта за кисели краставички. Тази е предавана през няколко поколения - изпитана от времето и винаги сполучлива! Ако обичате краставичките хрупкави и пикантни, то това е вашата рецепта! 

Количеството продукти стига за един 3-литров буркан.

Продукти:

1,8 кг корнишони

2 стръка  копър

1 лист хрян

4 скилидки чесън

7 зърна черен пипер

2 листа от касис

6 ч.л. захар

3 ч.л.

сол

5 с.л. оцет

Приготвяне:

  1. Поставете на дъното на буркана листата от хрян и касис (френско грозде), както и стръковете копър. Скилидките чесън нарежете на 2 или 4, сложете ги в буркана и добавете черен пипер на зърна.
  2. Добавете солта, захарта и оцета, напъхайте вътре плътно краставичките и залейте със студена вода.
  3. Покрийте буркана с капачка (все още не го затягайте) в тенджера със студена вода и поставете на огъня. След като заври, изчакайте 2-3 минути и затворете плътно буркана.
  4. Обърнете го и оставете така, докато изстине.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft