Най-сетне им дойде времето: Хрупкавите кисели краставички от тефтерчето на мама - щом ги опитат,...
18 Юли 2016
339711
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
В разгара на летния сезон не може да се мине без класическата рецепта за кисели краставички. Тази е предавана през няколко поколения - изпитана от времето и винаги сполучлива! Ако обичате краставичките хрупкави и пикантни, то това е вашата рецепта!
Количеството продукти стига за един 3-литров буркан.
Продукти:
1,8 кг корнишони
2 стръка копър
1 лист хрян
4 скилидки чесън
7 зърна черен пипер
2 листа от касис
6 ч.л. захар
3 ч.л.
сол
5 с.л. оцет
Приготвяне:
- Поставете на дъното на буркана листата от хрян и касис (френско грозде), както и стръковете копър. Скилидките чесън нарежете на 2 или 4, сложете ги в буркана и добавете черен пипер на зърна.
- Добавете солта, захарта и оцета, напъхайте вътре плътно краставичките и залейте със студена вода.
- Покрийте буркана с капачка (все още не го затягайте) в тенджера със студена вода и поставете на огъня. След като заври, изчакайте 2-3 минути и затворете плътно буркана.
- Обърнете го и оставете така, докато изстине.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари