Съставки за блата
- яйца 4
- захар 150гр
- масло 100 мл
- мляко 100 мл
- брашно 150гр
- какао 50 грама
- бакпулвер 1 чанта
- екстракт от ванилия 1 ч.л
Съставки за плодовия топинг:
- малини 500гр
- захар 100гр
- желатин 1 чанта
- вода 250 мл
Как се приготвя
Загрейте фурната на 180°C. В голяма купа разбийте яйцата със захарта, докато сместа стане гъста и светла.
Сложете малините и захарта в дълбока тенджера. Гответе на среден огън, докато малините започнат да се разпадат и да пуснат сока си. Ако използвате блат за торта, разбъркайте го с 250 мл вода според указанията на опаковката и добавете към малините. Ако използвате желатин, пригответе го според указанията на опаковката и го добавете към сместа. Разбъркайте добре, докато всичко се комбинира и сгъсти. Намалете котлона и гответе още няколко минути, докато сосът се сгъсти. Свалете от огъня и оставете леко да се охлади.
Изсипете плодовия блат върху изстиналия пандишпан и го разпределете равномерно по повърхността на пандишпана. Поставете тортата в хладилник за поне 2 часа, или докато плодовият топинг стегне напълно. Нарежете тортата на квадрати или правоъгълници, украсете по желание (например парче шоколад отгоре) и сервирайте.