Най-сочните и здравословни кюфтета на фурна

вход през zajenata.bg
За Жената
Най-сочните и здравословни кюфтета на фурна
22884
Снимков материал: pixabay.com
Най-сочните и здравословни кюфтета на фурна

На първо място, помислете за тази рецепта, ако държите на здравето и фигурата си. Всички знаят, че типичните котлети, които трябва да се изпържат в олио, се накисват в това вредно горещо масло и добавят стотици калории към вашето ястие. Друго предимство на кюфтетата на фурна е, че можете да готвите до 15-20 кюфтета наведнъж, тоест не е нужно да стоите дълго време до печката и да махате, да слагате нови, да обръщате. Най-доброто решение ще бъдат печени кюфтета с вкусен сос по ваш вкус.

Съставки:

  •  200 г телешко месо;
  •  300 г свинско месо;
  •  1 глава лук;
  •  2 малки картофа;
  •  2 яйца;
  •  3 скилидки чесън;
  •  0,5 чаша мляко;
  •  3 филийки бял хляб;
  •  зеленчуци на вкус;
  •  сол и черен пипер на вкус;
  •  200 мл нискомаслена заквасена сметана за соса (по желание).

Начин на готвене:

1. Нарежете месото на малки парченца, след което го разточете през месомелачка заедно с лука.

2.

На средно ренде настържете картофите, което ще направи котлетите много сочни.

3. Сега добавете яйцето, счукания чесън, солта и черния пипер в купата с настърганите картофи. Смесете добре.

4. Пригответе хляб: изсипете мляко и смелете на каша с пасатор.

5. Добавете мляно месо и билки към хляба. Ако чувствате, че кюфтетата няма да станат добре, можете да добавите и грис или брашно.

6. По-добре е да оставите готовата смес за извайване на кюфтета за един час в хладилника, така че всички съставки се смесват, напоени една в друга. След един час в хладилника започнете да извайвате кюфтета.

7. Подгответе фурната предварително: загрейте до 180 градуса и покрийте тавата с хартия за печене и намажете с масло.

8. Намокрете ръцете си, оформете котлети и поставете върху лист за печене.

9. Печете кюфтетата при горните температури за 30-40 минути, без да обръщате.

10. Пригответе соса или соса, за да завършите ястието. Изберете опцията, която е най-вкусна за вашето семейство, а ние ще предложим вашия сос от заквасена сметана: изстискайте чесъна, добавете малко вода и чаша нискомаслена заквасена сметана. Изсипете соса върху кюфтетата 5 минути преди готвене, те ще се накиснат в тях и ще ви зарадват с деликатния си и в същото време остър вкус.

Съвет: ако плънката е суха, тогава добавете супена лъжица тежка сметана, масло. По време на печенето тези съставки ще се разтопят и вашите котлети ще станат още по-вкусни!
 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft