Ако обичате наистина сочни кюфтета , тогава непременно опитайте тази рецепта за кюфтета от кълцано месо . С подходящите добавки пържените кюфтенца ще станат меки, сочни и много апетитни, идеални за празничната трапеза.
Сочни кюфтенца от кълцано месо
Продукти:
500 гр.
2 яйца
4 с.л. брашно
2-3 глави лук
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. заквасена сметана
растително масло
Приготвяне:
Вземете месо по избор, изплакнете го добре и нарежете на малки парченца.
Нарежете лука на полумесеци или кубчета, добавете сол и го намачкайте с ръце леко и го оставете да си пусне сока.
Смесете месото с лук, сол и черен пипер, добавете заквасена сметана, разбъркайте, добавете брашно и омесете добре.
Загрейте растителното масло и с помощта на супена лъжица поставете купчинки от "каймата" в горещото олио. Пържете от двете страни до златисто кафяво. Може да се пържи и под капак.
Поднесете с прясна салата и сос по избор.