Това е нещо, което определено трябва да опитате. Месото става много сочно и меко, има страхотен вкус, топи се в устата. Рецептата е много лесна и семпла, а резултатът даже надминава очакванията. Ето как да си приготвите най-сочните пържоли на котлон :
Сочни пържоли на котлон:
Първо начукайте и овкусете пържолите от двете страни със сол, черен пипер, червен пипер и розмарин. Оставете маринованото месо да престои така в хладилника, колкото по-дълго, толкова по-добре. Подправките ще направят месото меко и ще проникнат по-дълбоко в соковете му.
След това запържете котлетите за около 10 минути в загрято на силен огън олио, от двете страни, докато се затворят порите и хванат коричка, а отвътре останат сочни. След това веднага ги прехвърлете в друг съд с капак, долейте 300-400 мл вода, захлупете и оставете да къкри на тих огън около час.
Проверявайте месото от време на време и добавете вода, ако е необходимо. Не трябва да се варят, а да се задушават, което означава, че през цялото време трябва да имат малко вода, за да не загорят. След това пригответе готовия/купен сос, който се прави много лесно:
Смесват се една чаена лъжичка готов фикс за гулаш и 1 ч.л.
Най-сочните пържоли са готови!
Да ви е сладко!