Най-сочният сладкиш в света, готов за 5 минути! Евтин, лесен и чудесен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-сочният сладкиш в света, готов за 5 минути! Евтин, лесен и чудесен:
Най-сочният сладкиш в света, готов за 5 минути! Евтин, лесен и чудесен:
139080
Най-сочният сладкиш в света, готов за 5 минути! Евтин, лесен и чудесен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този сиропиран сладкиш ще ви върне в детството. Сместа е готова за 5 минути и си заслужава направата. Приготвя се бързо и просто, а съставките са лесни за набавяне и не са много. Ето какво ви трябва, за да си направите сами сиропираната торта Кох :

Сиропиран Кох

Продукти: 

4 яйца

4 супени лъжици захар

8 супени лъжици грис

4 супени лъжици брашно

За сиропа: 

1 л прясно мляко

2 пакетчета ванилова захар

 3 с.л.

захар

Приготвяне: 

От четирите яйца отделете белтъците от жълтъците в отделни съдове. След това белтъците се разбиват на пяна с миксер, докато стегнат, след което постепенно се добавя захарта, лъжица по лъжица, при непрекъснато разбиване с миксера. Общо трябва да добавите 4 супени лъжици захар. Разбива се докато захарта се разтопи и се получи твърд белтъчен сняг.

разбити белтъци

Към твърдо разбития сняг започнете постепенно да добавяте един по един жълтъците (общо 4, колкото са белтъците) като разбивате с миксера в една посока. Когато единият жълтък се разбие и се смеси с белтъка, добавете следващия жълтък.

Когато сте добавили всички жълтъци, започнете да добавяте гриса към разбитата пенлива смес, също лъжица по лъжица, общо осем лъжици грис. Този път разбийте сместа на най-ниската скорост на миксера. Сместа трябва да е еднородна.

белтъчна смес

Към получената смес започнете постепенно да добавяте четири супени лъжици брашно. За разбъркването на брашното не ви трябва миксер, а шпатула или тел. Брашното се смесва внимателно и леко, като сместа се обръща, за да се запази пухкавостта й.

Намажете тава или форма с диаметър 20х32 см с малко олио по дъното и отстрани, след което набрашнете повърхността, която сте намазнили. 

изсипване тесто

Изсипете сместа, разпределете равномерно и заравнете. Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. След изпичането сладкишът се проверява с клечка за зъби дали е изпечен отвътре.

За сиропа:

Към студеното мляко, което трябва да налеете в тенджерата, добавете две пакетчета ванилова захар и 3 супени лъжици захар и разбъркайте, за да се разтвори. Изпеченият блат се залива с топлото мляко, докато е още топъл.

сиропиран сладкиш с мляко

Оставете сладкиша в хладилника да се охлади преди сервиране или на стайна температура за една нощ. Колкото по-дълго го оставите, толкова повече мляко ще поеме и ще бъде по-сочен и вкусен. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft