Обичате ябълкови сладкиши , но не сте намерили вашата идеална рецепта? Тогава опитайте този! Благодарение на специалната рецепта сладкишът с ябълки се получава нежен, вкусен и невероятно сочен и мек. А се приготвя простичко и бързо. Ако вече сме ви изкушили, ето рецептата за най-сочния ябълков сладкиш :
Сочен ябълков сладкиш
Продукти:
150 г брашно
3 яйца
1 ч.л. бакпулвер
100 г прясно мляко
щипка сол
1 лимон
120 г кафява захар (може и фина бяла)
1 кг твърди кисели ябълки (без корите и сърцевината)
За вкусна коричка:
15 г масло
20 г кафява или бяла захар
Приготвяне:
Вземете форма с размер 22-23 сантиметра. Покрийте с хартия за печене, намажете с масло, поръсете с грис и изтръскайте излишното.
Включваме фурната веднага. Задайте на 180 °.
Нарежете обелените ябълки на тънки филийки и поръсете със сока на половин лимон, за да не потъмняват.
Разбийте яйцата в дълбока купа, добавете захарта и разбийте малко. Налейте млякото.
Разбъркайте брашното и бакпулвера, и ги пресейте.
Изсипете яйцата в брашнената смес и омесете тестото. Изсипете го върху ябълките, разбъркайте внимателно, така че плодовете да се накиснат хубаво в него.
Прехвърлете сместа във формата и я натиснете леко с длан.
Поръсете със захар и наредете парченцата масло.
Поставете във фурната и печете 40 до 60 минути, в зависимост от вашата фурна.
Да ви е сладко!